Qsti Abikokk 2008-03-31 22:05:30 |
Granaatõunaseemned teil seal kookide peal on nagu rubiinid, nii ilusad! | |
Bloodflower Kokaõpilane 2008-04-01 02:16:55 |
Uus katsetus - sama retsepti järgi, mis ennegi, ainult et seekord panin katteks "keemilist" pudeli-vahukoort ja maasikaid. Aga see vahukoor on küll tõsine jama, peaks ütlema, sest "sulas" kuidagi eriti ruttu ära, külmkapis sulas ka. Lihtsalt läks vedelaks :( Selle eest maasikatega pavlova on ikkagi üle kõige! :P | |
Kait Abikokk 2008-04-01 17:41:39 |
Mul teine katsetus ka valmis. Tegin põhja veidi suurema ja seega õhema. Küpsetasin u 1,5 tundi. Algul 170oC, mille keerasin kohe 130 peale ja viimased 20 minutit nii, et 150, ahjuuks irvakil ja ventilaator sisse lülitatud. Pärast veel jahtus veidi aega irvakil uksega ahjus.
Peale panin (2dl) vahukoore ja (100g) kohupiima segu, max 1sl suhkruga ja kaunistuseks maasikad.
No lihtsalt nii kohutavalt maitsev sai, et olen juba pool kooki üksi ära söönud :S Ei jäänud seest nii "toores" kui eelmisel korral. On küll seest pehme (mitte veniv), kuid küpsenud. Äärtes on ka seda venivat osa ka veidi. Ja tegin jälle selle pööratud variandi, aga kardan, et see saab enne otsa kui üleöö seista jõuab.
Ja maasikatega variant on tõeliselt hea (Y) [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Kärt Abikokk 2008-04-01 23:16:16 |
Ma vaatan, et Pille on teist kõigist siin Pavlova-hullud teinud, teevad juba teisi katsetusi. Kiiresti läks küll meelest see kaalujälgimine osadel ;) | |
Amööb Abikokk 2008-04-02 08:53:12 |
Ma sügelen juba uue projekti järgi :D Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Merilin Abikokk 2008-04-02 10:08:16 |
Ei pääsenud ka mina veel ühest Pavlovast üle ega ümber :P Tegin sel korral vahelduse mõttes granaatõunaga.
Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Hellioone Kokaõpilane 2008-04-02 12:36:26 |
Minu esimese katse lugu. Olin eelnevalt foorumit uurinud ning otsustasin populaarsema Nigella variandi kasuks, pealegi maitsevad mulle vahukommid. Munavalgete vahtu kloppimisega sain ilusti hakkama, veidike tahedam oleks võinud ju olla, aga voolida sai kenasti. Ahjusoojuse valsisin 170C ja koheselt 135C - kartsin, et mu teada-tuntud kõrvetav ahi hakkab äkki liialt pruunistama. Ja jätsin sinna siis täpselt 65 minutiks. Ahjaa, vanilliekstrakti asemel panin vahu hulka hoopis käepärast olnud mandli oma. Kõik tundus nagu ilus olevat. Kaunistasin toorjuustukreemi (vahukoort meil peres eriti ei armastata), mustikate ja mandlilaastudega ja jätsin koogi üleöö külmkappi, kuna valmimisaeg oli õige hiline. Hommikusöögiks Pavlovat pakkudes, aga olin veidike pettunud. Kahtlustan, et ei olnud ikka päris läbi küpsenud, kuigi pildi järgi väga sarnane Kaidi armsale astelpaju-Pavlovale. Oleksin oodanud selllist nätskemat sisu. Uurisin siis ausside foorumitest järele: kui pisarad tekivad peale, siis on üleküpsenud, kui aga vedelikku välja immitseb, siis alaküpsenud. Kuigi vedelikku väga ei märganud, siis proovin õigevarsti just kauem või kangema temperatuuriga küpsetada. Ei anna nüüd rahu... (Hoolimata, et vanemate-kodus, kus ka nooremad vennad, see kook just wow-efekti ei tekitanud, siis hommikukohvi kõrvale sai Pavlova siiski otsa. Pilti teen juba loodetavasti õnnestunumast katsest!) | |
Tikkk Kokaõpilane 2008-04-02 15:04:40 |
Minu esimene katse ka siis. Tegin Nigella retsepti järgi, aga mulle tundub, et ta jäi liiga pehme, ta oli ikka kohe täitsa üleni pehme. A seest siuke mõnus nätske :) Maitse ole hea, ma ei kujutanud ette, et ta nii hea tuleb, aga selles põhja pehmuses süüdistan ma oma ahju (nagu ikka, kui miski viltu läheb :P), mul nimelt (gaasi)ahjul peal max ja min, isegi mitte mingeid umbmääraseid temperatuure. Ja ainuke võimalus kuumust natukenegi maha saada on ahjuuks lahti teha. Mõnikord am unistan, kuidas kunagi saab mul selline ahi olema, mis mõtteid loeb ja soovitusi annab, mida järgmisena küpsetada :D Aga siin siis mu Pavlova: | |
Pillepv Kokaõpilane 2008-04-02 19:16:04 |
Minu Pavlova tegemisest siis ka. Sündmuseks oli sünnipäevapidu väiksemas ringis. 5 muna, vaniljekaun, 180g suhkurt, 1 tl riisiäädikat (no miskit muud haput ei leidnud kodustest kappidest) ja 2 tl maisitärklist. ahi 170 kraadi juures soojaks ja enne kui hakkasin pannile vormima keerasin kuumuse alla 140 kraadi peale, sest ka ei ta ei tahtnud väga pruuni. Enne ahju panekut oli siis selline: Ahjust tuli selline ja pragunes ka natuke. Tegin kõrgema servaga, sest mulle meeldib endale selline. Ja väga hea mõte oli, sest servast sai eriti kena vahune ja vahukoorega mitte liigselt segunenud osa. Peale 2 pakki vahukoort, vaniljeseemneid, 1 tl suhkurt ja pohli, vaarikaid ja mustikaid. Mulle väga meeldis, vend-vennanaine kahtlesid natuke liiga rammusaks - ehk oleks pidanud vähema vahukoorega läbi ajama. Pilt sai kollasem kui asi tegelikult. Kook ise parajalt vahune seest, kuid mina oleks tahtnud isegi beseesemat. Järgmine kord teen klassikalise variandi, kus peakski kuiv besee olema. Pillele aga palju tänu väljakutse esitamise eest :) Ootan samuti huviga järgmist. | |
Pulavik Abikokk 2008-04-03 19:03:15 |
Võtsin hoogu kaua võtsin, aga tehtud ta sai :P Tulemusega rahul, üllatavalt hea kook on.. tuleb kindlasti millalgi kordamisele. Koguseid veidi muutsin, tegin väike koogi alustuseks, ja suhkrut ka vähem. Pikem jutt siin. | |
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |